Löpning, hälsa och bra motion!

Nu är våren här och ute möter man mängder av joggare. Hela Björholmskajen i centrala Karlskrona myllrar en helgdag av motionärer i alla former. Själv var jag en av dessa joggare i fantastiskt soligt Karlskrona häromdagen. Karlskrona är en underbar stad på våren. Det är så otroligt vackert att gå/springa längs havet!!
Varför är nu löpning så bra då? Du stärker hela kroppen. Hjärta och lungor får jobba och benen får sig rejält bra träning. Den övre delen av kroppen får man ta hand om vid ett annat tillfälle. Sen går träningen relativt snabbt om du nu inte satsar på maraton eller annan långlöpning.
På Svettpärlan kommer vi den närmaste månaden satsa extra mycket på våra elevers hälsa. Vi vill att de ska motionera extra mycket. Vi kommer att ha MÅ BRA veckor som i korthet innebär att eleverna ska ut och röra på sig medvetet 1 timme om dagen. Orsak? Vi tycker att många barn gärna bli stillasittande hemma/inne. Vi vill uppmuntra våra barn att vara ute och det gör vi genom denna aktivitet som också är en tävling.

Startskottet på denna aktivitet är vår traditionella löptävling Valborgsrännet fredagen före valborg.

Ha en skön dag!/ Mickael idrottslärare och lärare i 4:an 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0