Fredagen den 1 april.....

........ var det dags för halva vår femma att ha hemkunskap tillsammans med sin klassföreståndare. Mats är hans namn och han är utbildad kock i det militära. Han hade noga planerat detta tillfälle tillsammans med sina elever.

Klockan 8.30 samlades de vid en affär inte så långt från skolan. De var indelade i tre grupper och skulle för 150 kr/ grupp planera och handla ingredienser till en middag för tre personer. Det blev mycket räknande och reflekterande för att pengarna skulle räcka. En grupp skulle ha sparris och inledde med att plocka ner två paket färsk sparris a´24.90 st..... vips så var 50 kroner borta...... oj då! De hade glömt att kolla vad priset var och fick gå tillbaka och hitta ett billigare alternativ. En mycket nyttig övning!

Tillbaka till skolan och dags för genomgång och planering med Mats. Det krävs nämligen planering för att allt ska bli färdigt samtidigt.  Grupp 1 skulle göra Tortellini med ostsås, toppad med baconströssel. Grupp 2 tillagade dubbelpanerad schnitzel och klyftpotatis. Den tredje och sista gruppen gjorde kycklingfilé, klyftpotatis och bearnaisesås.











Undertecknad blev inbjuden a för att provsmaka och jag kan bara säga att det smakade SUPER!!!! Hoppas att ni föräldrar uppmuntrar era barn att laga sina rätter hemma också.

Kram från Maria


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0